Ruxandra Antochi: “Hainele Bluzat vin să îmbrace unicitatea fiecărei femei, indiferent de interesul său către trenduri”

Ruxandra Antochi, omul din spatele brandului Bluzat a pus bazele acestei afaceri plecând de la pasiunea pentru modă și nevoia de a găsi o direcție de dezvoltare prin stil și creativitate care să se aplice atât la nivel antreprenorial dar și prin calitatea produselor.

Bluzat există pe piața românească încă din 2014, când s-a lansat în spațiul MOOZA Pop-Up Store, în urma unui concurs susținut de Băneasa Shopping Mall și dedicat celor mai creativi antreprenori români. Astăzi, brandul se regăsește atât în online, pe platforme precum Fashion Days, We Love Couture, Moja cât și offline, în magazineleVictoria Gallery din Constanța siDALB din cadrul galeriei comerciale a JW Marriott din București, Eleven by Jules, Sibiu.

Care este povestea Bluzat? Cum ți-a venit ideea acestui business și ce anume te inspiră?

Mi-au plăcut hainele de când eram mică, adoram să desenez diferite modele pe care să le fac apoi la o croitoreasă. Ceva mai târziu am ales să transform această pasiune într-un brand care poate să intuiască și să satisfacă nevoile femeilor ca mine – cu un stil de viață alert, cu familie și program încărcat. Având studii de psihoterapie în spate, sunt înclinată constant spre dezvoltare personală sau profesională, a mea sau a celor din jurul meu. Așa s-a și născut ideea de Bluzat: în 2013, însărcinată fiind, a trebuit să renunț la practica de terapie cu copii, pentru a nu-mi pune în pericol sarcina, eu neavând la acel moment anticorpii necesari pentru bolile copilăriei. Astfel mi-am îndreptat atenția către o pasiune mai veche, moda.

Cui se adresează brandul Bluzat?

Femeia care poartă Bluzat se poartă pe sine, aceasta este ideea din spatele brandului. Scopul meu, prin hainele pe care le aduc pe piață, este de a da femeilor încrederea necesară în a-și exprima personalitatea prin felul în care se îmbracă. Inspirația ne-o găsim în contextul social și cultural al momentului, în provocările de zi cu zi pe care le întâmpină femeia urbană, cu intenția de a o inspira prin modă să întâmpine aceste provocări simțindu-se liberă, creativă și încrezătoare.

La o privire mai atentă, hainele Bluzat vin să îmbrace unicitatea fiecărei femei, indiferent de interesul său către trenduri, conformația corpului sau domeniul în care activează. Bluzat urmărește să atingă detaliile care stau la baza stilului pe care îl alegem – femininatea mereu prezentă, prin linii simple, fluide și care îți urmează de aproape corpul și libertatea de expresie a personalității, care se regăsește în tăieturile ce avantajează fiecare tip de siluetă. La asta completăm cu materiale neconvenționale și texturi complexe pentru a adăuga un plus de inventivitate viziunii noastre. În acest fel, cu fiecare nouă colecție Bluzat, încercăm să intuim nevoile femeii moderne, ca ea să fie pregătită pentru fiecare aventură urbană care o așteaptă.

În această perioada de pandemie cum este pentru tine si afacerea ta? Hainele pot fi comandate online…consideri ca este mai avantajos decat daca ar exista un magazin fizic? Sau femeile isi doresc mai mult sa probeze, sa simta hainele?

Mediul online pentru shopping este în mod clar viitorul. Deși, și în prezent, Bluzat înregistrează creșteri importante în ceea ce privește vânzările în online, contactul personal cu hainele rămâne un factor major de decizie. În timp ce, pe tot parcursul perioadei de pandemie, vânzările în România au scăzut cu aproximativ 40%, noi am păstrat și varianta în care le oferim clientelor posibilitatea unei vizite programate la showroom, unde au parte de styling și consiliere pe nevoile lor. Deoarece înțelegem importanța unei raportări personale, atât din perspectiva brandului care ajunge direct la clientă și are acces la dorințele și nevoile ei, cât și de cealaltă parte, unde clienta primește de la noi o direcție de styling și pleacă cu o imagine mai complexă asupra propriului stil.

Și pentru că începem să ne reintrăm ușor în ritm, preconizăm creșteri în vânzările online pe piețele externe. Motivul este încheierea unor parteneriate cu showroom-uri și agenții de fashion din întreaga lume, în țări precum SUA, UK, Israel, Germania sau Rusia, etc. Tot recent, noile colecții Bluzat au devenit disponibile pe unele dintre cele mai mari magazine online multi-brand precum Zalando, Asos, Wolf & Badger, Not Just A Label, etc. 

Aveti in plan si deschiderea unui magazin fizic?

Așa cum am menționat deja, mediul online este cel mai facil mod în care clientele Bluzat pot ajunge la noi și conceptul nostru la ele. Deși ideea de a deschide un magazin fizic rămâne valabilă pentru viitor, în prezent putem să suplinim această nevoie a clientelor de a lua contact direct cu hainele noastre, la showroom, unde beneficiază de un serviciu complet de styling și consiliere personalizată.

Din punct de vedere financiar este o afacere greu de inceput? Care au fost provocarile cele mai mari pentru tine?

Orice început este mai degrabă dificil. În ceea ce mă privește, trebuie să recunosc că m-am lovit de diferite dificultăți, toate modificându-se în funcție de etapa de dezvoltare în care m-am găsit cu Bluzat. Provocările vin din direcția investițiilor necesare – care sunt mari la început, precum investiții permanente și constante în stocuri. Tot la capitolul producție, o stabilitate la nivel de personal este cu adevărat importantă. Schimbarea permanentă a cererii și nevoii consumatorului aduce și ea provocări constant, motiv pentru care acordăm o atenție sporită clientei Bluzat și feedback-ului primit de fiecare dată. În plus, activăm într-o industrie complexă și ușor dificilă – mai ales în România, unde provocările vin și din partea concurenței, care deseori găsește modalități foarte facile și nu neapărat profesioniste de a se poziționa la un nivel similar cu un brand ce are multă muncă și investiție în spate.  

Care sunt cele mai cautate articole vestimentare in perioada asta? Si-au schimbat romancele stilul vestimentar? Observ o relaxare în ținutele doamnelor.

Indiferent de cum se schimbă tendințele în modă, ceea ce am observat este nevoia femeii urbane de a se îndrepta spre ideea de confort și versatilitate. Bluzat înțelege pe deplin această nevoie dar o duce mai departe – punem în prim-plan feminitatea și eleganța din fiecare femeie. Îi dăm astfel ocazia să fie ea, încrezătoare și relaxată, purtând un design, un material și ulterior, un produs confortabil, lejer și care îi îmbracă frumos nu doar silueta, ci și personalitatea.

Care este pasul urmator pentru Bluzat? Stabilizare, dezvoltare, ieșire pe piețe în afara? Stim că deja participati la un targ important din New York.

Bluzat se află chiar în acest moment, pe piața internațională. Târgul de fashion COTERIE este în desfășurare, în format digital iar Bluzat este unul dintre designerii prezenți, printr-un parteneriat cu NU ORDER, cea mai mare platformă digitală de wholesale.

În același timp, Bluzat a intrat deja pe unele dintre cele mai populare platforme internaționale multi-brand ca Zalando, Asos, Wolf & Badger și Not Just A Label sau agenții de fashion din SUA, UK, Germania, Israel sau Rusia. Și nu plănuim să ne oprim aici.

Ce ne poți spune despre tendințele 2021 și colecția primăvară-vară pe care ai pregătit-o deja?

Primavara 2021 vine să ne reinventeze după experiența sub pandemie și să ne satisfacă nevoia de esență pusă în valoare de simplitate. Ne întoarcem la eleganța printului floral și la motivele romantice care trezesc puterea feminității din spatele fiecărui obiect vestimentar. În același timp, colecția SS21 Bluzat suplinește izul de primăvară cu super-volume și tăieturi îndrăznețe care se mulează pe fiecare tip de personalitate și siluetă.

Leave a comment

All comments are moderated before being published

Shop now

You can use this element to add a quote, content...